Ταξίδι στην Πράγα

Ταξίδι στην Πράγα

Ταξίδι στην Πράγα

Ένας από τους προορισμούς που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, είναι η Πράγα με τα πολλά και από τα πιο σημαντικά μνημεία αρχιτεκτονικής ολόκληρης της Ευρώπης.

Η γέφυρα του Καρόλου, το αστρονομικό ρολόι, το παλιό Δημαρχείο,  και τα κάστρα Βοημίας είναι μόνον ορισμένα από τα δημιουργήματα που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει μία μέρα από ένα ταξίδι στην Πράγα

1η ημέρα εκδρομής

1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΠΡΑΓΑ – ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΑ
Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο και αναχωρούμε για την χρυσή πόλη των 100 πύργων. Με την άφιξη μας ξεκινάμε την ξενάγησή στο πιο σημαντικό αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, την πανέμορφη πόλη της Πράγας.

Αρχίζοντας θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την πανέμορφη πλατεία της παλιάς πόλης, όπου βρίσκονται τα ακριβότερα καταστήματα οίκων μόδας, αλλά και τα πολυτελή εστιατόρια και οι καφετέριες. Στη βόλτα μας θα δούμε όμορφα κτίρια, αλλά και παλιά παλάτια όπως αυτό του Κίνσκι, αλλά και 2 πανέμορφες εκκλησίες: την επιβλητική βασιλική εκκλησία της Παναγίας του Τιν, γνωστή από τους δύο της πύργους που συμβολίζουν τον Αδάμ και την Εύα αλλά και την εκκλησία του Αγ. Νικολάου.

Τέλος θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, το νέο δημαρχείο όπως επίσης την περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV. Συνεχίζοντας θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, την πλατεία Vaclav το οποίο είναι και σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας αλλά και το επιβλητικό κτήριο, το οποίο στεγάζει το μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Η Τσεχία μεταξύ άλλων είναι και πασίγνωστη για την παραγωγή μπύρας. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν αυτό το γεγονός σας προτείνουμε για την πρώτη βραδινή μας έξοδο  μία επίσκεψη σε μια μικροζυθοποιεία. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την διαδικασία παραγωγής μιας μοναδικής στον κόσμο μπύρας. Ενώ θα έχουμε φυσικά και την ευκαιρία να την γευτούμε.

Από εδώ, θα αποχωρήσουμε με εμπλουτισμένες τις γνώσεις μα σχετικά με την γευσιγνωσία και την διαδικασία παραγωγής της μπύρας, γνώσεις για τις οποίες θα λάβετε και το σχετικό ‘’πτυχίο’’ .

Αν σας ανοίξαμε την όρεξη δεν έχετε παρά  να δείτε περισσότερες πληροφορίες για  μία 4 ήμερη ή 5 ήμερη εκδρομή στην Πράγα στο τουριστικό γραφείο Magiopoulos

Spread the love

Συντάκτης :

By igounaris / Administrator, bbp_keymaster

Follow igounaris
on Φεβ 20, 2017

No Comments

Leave a Reply