Προορισμός Μάλτα

Προορισμός Μάλτα

Βαλέτα/Μάλτα

Η Βαλέτα, υπήρξε πάντοτε ένα στρατηγικά σημαντικό λιμάνι και μία καλά οχυρωμένη πόλη και επί των ημερών μας αποτελεί  όχι μόνο την κομψή πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μάλτας αλλά και έναν φανταστικό τουριστικό προορισμό.

Περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς και τεράστιο υπαίθριο μουσείο η Βαλέτα αποτελεί τη πιο ζωντανή μαρτυρία για το μεγαλείο των Ιπποτών της Μάλτας, των Ευρωπαίων δηλαδή ευγενών στους οποίους χορηγήθηκαν τα Μαλτέζικα νησιά από τον βασιλιά της Ισπανίας το 1530.

Πρωτεύουσα άξια του αριστοκρατικού χαρακτήρα των ευγενών η Βαλέτα είναι μία πόλη που εύκολα κανείς μπορεί να την γνωρίσει  και να την περπατήσει. Τα καφέ και  τα wine bar είναι πάμπολα και συνιστούν  πολύ καλά σημεία της για να ξαποστάσει κανείς κατόπιν της περιήγηση του σε μερικά από τα πιο γνωστά της αξιοθέατα όπως είναι ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη, οι επιβλητικοί προμαχώνες με τα τείχη της, τα διάφορα μουσεία της αλλά και οι αρχαιολογικοί της χώροι .

Σημεία ενδιαφέροντος στη Βαλέτα/Μάλτα

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη

Grand Master’s Palace

Θέατρο Μανοέλ

Υδάτινη περιήγηση με γόνδολα ή καΐκι στις 3 πόλεις

Upper Barrakka Gardens

Νήσος Γκόζο/Μάλτα

Νήσος Γκόζο/Gozo

Το νησί Gozo με το γραφικό ποιμενικό του τοπίο, τις ήσυχες πόλεις και τις παρθένες παραλίες του, καθίσταται ως το ιδανικότερο μέρος για να απολαύσετε χαλαρωτικές διακοπές ενώ ανακαλύπτετε μερικά από τα πιο όμορφα πολιτιστικά του αξιοθέατα. Αξιοθέατα εξαιρετικής ομορφιάς που έχουν τη δυνατότητα να «κρατήσουν» τον επισκέπτη στο νησί για τουλάχιστον 2 ή 3 ημέρες.

Αν και το Gozo είναι λιγότερο ανεπτυγμένο από τη Μάλτα, στο νησί θα βρείτε μια οχυρωμένη μεσαιωνική πόλη, τη Βικτώρια αλλά και ένα πολυσύχναστο παραθαλάσσιο θέρετρο, το Marsalforn.

Επίσης στο νησί υπάρχει και ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος του νησιωτικού συμπλέγματος της Μάλτας, που δεν είναι άλλους από τους ναούς Ggantija που χρονολογούνται περί το 3500 π.Χ. Το Gozo είναι επίσης διάσημο για το Azure Window, έναν παράκτιο σχηματισμό που πραγματικά εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την ασύγκριτη ομορφιά του.

Τέλος σε περίπτωση που σκέφτεστε να επισκεφθείτε το Γκόζο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να γνωρίζετε ότι στον κόλπο Ramla θα βρείτε μια πολύ ξεχωριστή παραλία. Αυτή η παραλία έχει μεγάλες, αμμώδεις ακτές και ήπια νερά, ασφαλή για κολύμπι. Τέλος στο νησί  αρκετά ενδιαφέρον αξιοθέατα από μόνα τους είναι τα αρχαία του χωριουδάκια  με τις μπαρόκ εκκλησίες τους .

*Η πρόσβαση σας στο νησί Gozo μπορεί να γίνει με πλοίο από το Cirkewwa της Μάλτας.

Σημεία ενδιαφέροντος στο Γκόζο

Νήσος Γκόζο/Μάλτα

Ggantija Temples

Γαλάζιο Παράθυρο/Azure Window 

 Πόλη Βικτώρια/Victoria

Πόλη Μντίνα/Mdina

Μντίνα/Mdina

Αν αναζητάτε μία απόδραση σε μια μαγευτική και παραμυθένια πόλη τότε θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι βρίσκεστε στο κατάλληλο σημείο. Το όνομα είναι .. Mdina και με τα ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών για Μάλτα από Θεσσαλονίκη της Magiopoulos Travel ήρθε η στιγμή να την επισκεφθείτε.

Περνώντας τη σμιλευμένη από το χρόνο Κεντρική της Πύλη οι επισκέπτες νιώθουν από πολύ νωρίς ότι εισέρχονται σε μία πόλη, που όσο την περπατούν, πηγαίνουν πίσω στο χρόνο. Μία πόλη πόλη φανταστική με υπέροχα στενά σοκάκια που μπορεί κανείς  να τα περπατήσει θαυμάζοντας το απέραντο τείχος που την περικλείει . Σημαντικότερο της αξιοθέατο, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου, ένα λαμπρό μπαρόκ κτήριο σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα της Μάλτας Lorenzo Gafa.

Σημεία ενδιαφέροντος στη Μντίνα

Μντίνα Παλιά Πόλη

St. Paul’s Cathedral

Spread the love

Συντάκτης :

By igounaris / Administrator, bbp_keymaster

Follow igounaris
on Οκτ 12, 2017

No Comments

Leave a Reply