Προσφορά!
Placeholder

Αεροπορική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ από Θεσσαλονίκη

350.00 225.00

Αεροπορική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ

Επισκεφθείτε το Διαμάντι των Δαλματικών ακτών και  ζήστε ένα 4ήμερο χαλάρωσης

Δείτε τον τιμοκατάλογο

Περιγραφή

Αεροπορική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ από Θεσσαλονίκη

αεροπορική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ για την περίοδο Αγίου ΠνεύματοςΗ αεροπορική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ από Θεσσαλονίκη ξεκινά με τη συγκέντρωση μας στο αεροδρόμιο Μακεδονία όπου και παίρνουμε την πτήση μας για Ντουμπρόβνικ όπου κατόπιν της άφιξης μας, θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική πόλη.

Το πρώτο πράγμα που θα εξερευνήσουμε στην πόλη είναι το προστατευόμενο από την Unesco ιστορικό της τμήμα που αποτελεί και μια οχυρωμένη πόλη με τείχη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων που περπατώντας κατά μήκους τους νιώθει κανείς λες και πετάει από πάνω της. Πέτρινα κτίρια, «κρεμαστές» αυλές, κρήνες, παλάτια και εκκλησιές φαίνονται όλα πανέμορφα από ψηλά.

Συνεχίζοντας την περιήγηση μας στη παλαιά πόλη και την εν τέλει κατάβαση μας από τα τείχη της θα βρεθούμε  στη καρδιά της. Εκεί βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία η οποία πρόκειται να μας οδηγήσει από το φραγκισκανικό της μοναστήρι με το φαρμακείο του να λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391 στον πύργο του ρολογιού ακριβώς στην άλλη άκρη της.

Φθάνοντας εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε από κοντά το παλάτι του κυβερνήτη (1441) αλλά και την εκκλησία του Πολιούχου Αγίου της πόλης, Αγίου Vlaho.Τέλος της δυναμικής και πλούσια ξενάγησης μας καθώς ήρθε πλέον η ώρα να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας.

Το απόγευμα μας θα είναι ελεύθερο και όσοι το επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιήσουν μια προαιρετική κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ.

Κατόπιν του πλούσιου πρωινού μας αναχωρούμε έχοντας προορισμό μας το μαγευτικό Μαυροβούνιο. Διασχίζοντας  λοιπόν την κοιλάδα Κονάβλε φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό το μοναδικό αυτό Μεσογειακό φιόρδ στον κόλπο του Κότορ.

Σύντομη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Perast έτσι ώστε να έχουμε αρκετό χρόνο για να θαυμάσουμε την θέα του κόλπου αλλά και των 2 μικρών του νησιών με τις εκκλησίες τους. Συνεχίζοντας αναχωρούμε για το Κότορ όπου και θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, που κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρίζεται από τείχη 4,5 χιλιομέτρων. Τείχη, μίας πόλης, με πάμπολλες εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα.

Εν συνεχεία αναχωρούμε με προορισμό μας το φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα μία τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, περιβαλλόμενη από υπέροχες αμμουδερές παραλίες.Τέλος ημέρας με επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Η αεροπορική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ συνεχίζεται και κατόπιν του πρωινού στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για το Μόσταρ, την 5η σε μέγεθος πόλη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης,τοποθετημένη στις όχθες του ποταμού Νερέτβα.

Η πόλη Μόσταρ οφείλει το όνομα της στο κεντρικό αξιοθέατο της, τη γέφυρα Στάρι Μοστ στα Ελληνικά (Παλαιά Γέφυρα), που αν και χτίστηκε επί οθωμανικής κυριαρχίας, καταστράφηκε στον πόλεμο της Βοσνίας από τους Κροάτες και εν τέλει ξαναχτίστηκε βάση του αρχικού της σχεδίου την περίοδο του 2004. Από το 2005 η γέφυρα έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας θα υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος έως το απόγευμα όπου και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

Ξεκινάμε την 4η μέρα των διακοπών μας στο Ντουμπρόβνικ με αρκετόν ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα στα στενά της πανέμορφης αυτής πόλης. Καιρός να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και να απολαύσουμε για μία τελευταία φορά τα Μεσαιωνικά κάστρα και τους πύργους που την απαρτίζουν. Αξιοθέατα που την έχουν μετατρέψει σε πόλη- στολίδι των Δαλματικών Ακτών και έναν από τους πιo φημισμένους τουριστικούς προορισμούς για κάθε περίοδο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής προς Θεσσαλονίκη.