Προσφορά!
Placeholder

Χριστούγεννα στη Βιέννη

350.00 299.00

Φέτος τα Χριστούγεννα ο προορισμός είναι ένας .. Βιέννη !!!

Διάρκεια : 4 & 5 Ημέρες

Κόστος : Από 299  € το άτομο σε Δίκλινο

Περιγραφή

Χριστούγεννα στη Βιέννη

1η ημέρα: Πτήση για Βιέννη

Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο και αναχωρούμε με απ’ ευθείας πτήση για την Αυστριακή πρωτεύουσα, την πανέμορφη Βιέννη. Μόλις φθάσουμε κάνουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη του μπαρόκ και της μουσικής, μαζί με το συνοδό μας. Αρχικά θα επισκεφθούμε το KunstHaus, το όποιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα περίεργο σύμπλεγμα κτιρίων, αρχιτέκτονας του οποίου ήταν ο Hundertwasser και αργότερα το Μπελβεντέρε, το οποίο υπήρξε ανάκτορο του Ευγενίου της Σαβοΐας , στις μέρες μας λειτουργεί ως γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

 

Η περιήγηση μας συνεχίζεται αλλά με το λεωφορείο αυτή τη φορά στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε  που είναι και ο δακτύλιος του ιστορικού κέντρου. Εκεί μεταξύ άλλων θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε, το Πανεπιστήμιο, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης αλλά και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο και την Όπερα.

Στη συνέχεια δεν γίνεται να μην περπατήσουμε την ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας καταλήγοντας στο χώρο του Δημαρχείου με την παραμυθένια πασίγνωστη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Βιέννης.

Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Αυστρία είναι πολλές με περισσότερες εξ αυτών όπως είναι φυσικό στη Βιέννη, μεγαλύτερη όλων, αυτή που βρίσκεται στο Rathausplatz, στην πλατεία δηλαδή μπροστά από το δημαρχείο και απέναντι από το Burgtheater.

Το κρύο όμως στη Βιέννη ενδέχεται να είναι τσουχτερό και ένα καλό αντίδοτο για να το αντιμετωπίσετε είναι το παραδοσιακό ζεστό κρασί Γκλουβάιν που μπορείτε να αγοράσετε από πλανόδιους πωλητές. Το προτείνουμε ανεπιφύλαχτα.

Φεύγουμε για το Ξενοδοχείο check in και χαλάρωση.

Όσοι όμως επιθυμούν μπορούν και θέλουν να ξενυχτήσουν μπορούν να ανακαλύψουν την εύθυμη και διασκεδαστική πλευρά της Βιέννης αρχίζοντας την περιήγηση τους από την πλατεία Αγίου Στεφάνου με τον περίφημο καθεδρικό. Καλή διασκέδαση !!!

2η ημέρα: Βιέννη - Μπρατισλάβα - Εκπτωτικό χωριό Parndorf

Απολαμβάνουμε το πλούσιο πρόγευμα μας και αναχωρούμε για τη γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Στη μέση της διαδρομής θα σταματήσουμε στο φημισμένο εκπτωτικό χωριό Designer Outlet Parndorf στο οποίο και μπορείτε να βρείτε πάνω από 300 καταστήματα με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές !!! Συνεχίζουμε για την Μπρατισλάβα. Φθάνοντας εκεί θα περπατήσουμε στο καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο της, με τα μεσαιωνικά κτίσματα της, τον Καθεδρικό της Ναό, τα κυβερνητικά της μέγαρα, το πανεπιστήμιο, και πολλά άλλα. Χρόνος υπάρχει και θα είναι αρκετός και για βόλτες αλλά και για καφέ ή φαγητό . Τέλος επιστρέφουμε στη βάση μας τη Βιέννη

3η ημέρα: Βιέννη - Λίμνες- Σάλτσμπουργκ

Μετά το γευστικό και πλούσιο πρωινό μας ξεκινάμε για προαιρετική εκδρομή στη γενέτειρα του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ. Μετά από μια διαδρομή στη μαγευτική φύση της Βόρειας Αυστρίας, αφήνουμε την Εθνική οδό κατευθυνόμενοι προς την ειδυλλιακή περιοχή των λιμνών του Σαλτσκάμπεργκουντ, Τράουνζεε, Σάνκτ Βόλφγκανγκζεε και Μόντζεε τρεις από τις λίμνες τις περιοχής οι οποίες και συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα τοπία της Αυστρίας.

 

Φτάνοντας στη Ρώμη των Άλπεων, όπως και ονομάζεται το Σάλτσμπουργκ και μόλις περάσουμε περπατώντας από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Σάλτσαχ, φθάνουμε στον τελικό μας προορισμό που δεν είναι άλλος από το Ιστορικό Κέντρο της γραφικής αυτής πόλης. Τα ατμοσφαιρικά σοκάκια οδηγούν τα βήματα μας στο σπίτι που γεννήθηκε ο Μότσαρτ, στο Δημαρχείο, στο Ανάκτορο των Πριγκίπων Αρχιεπισκόπων και στον εντυπωσιακότατο Καθεδρικό Ναό. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες , φαγητό και καφέ. Τέλος επιστρέφουμε στη Βιέννη.

4η ημέρα: Ανάκτορο Σενμπρούν - Zωολογικός Κήπος - Μelk - Κοιλάδα Δούναβη

Η εκδρομή στη Βιέννη καλά κρατεί και μετά το πρωινό μας αναχώρούμε για ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ευρώπης, το περίφημο ανάκτορο του Σένμπρουν. Το ανάκτορο υπήρξε η θερινή κατοικία των Αψβούργων από τον 18ο αιώνα έως και το 1918 και διαθέτει όχι λιγότερα από 1441 δωμάτια με 139 μαγειρεία.

Καιρός να περπατήστε στους μεγαλοπρεπείς κήπους και να νιώσετε πως είναι να ζει κάποιος ως Αυτοκράτορας !!!

Επίσης μέρος του Schönbrunn το οποίο και έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί ο παλαιότερος  ζωολογικός  κήπος  του κόσμου με περισσότερα από 700 είδη ζώων (κάποια υπό εξαφάνιση) και είναι κάτι μοναδικό που δεν έχετε δει ποτέ στη ζωή σας.

Για εκείνους όμως που δεν επιθυμούν την επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο προτείνουμε μία παράλληλη προαιρετική εκδρομή στην περίφημη κοιλάδα του Δούναβη. Σε αυτήν την εκδρομή θα ξεκινήσουμε κατά μήκος του ποταμού  διασχίζοντας  γραφικά κρασοχώρια και  καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς οικισμούς, για να φτάσουμε στην πόλη Κρεμς την πιο παλιά  μεσαιωνική πόλη της κάτω Αυστρίας. Τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου μας περιμένουν !!!

Στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμούμε μπορούμε να φτάσουμε και στο Μελκ με το περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα Βενεδικτίνων Μοναχών, πνευματικό λίκνο της Αυστρίας κατά τη διάρκεια της χιλιόχρονης ιστορίας του.

Εκεί μπορούμε να ξεναγηθούμε στους χώρους του Αββαείου θαυμάζοντας τη βιβλιοθήκη με τα δεκάδες χιλιάδες σπάνια βιβλία και μία από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά και τη μαγευτική θέα στο Δούναβη από έναν εξώστη.Τέλος επιστρέφουμε στη Βιέννη.

5η ημέρα: Βιεννέζικα Δάση - Μάγιερλινγκ - Μπάντεν - Πτήση Επιστροφής

Μετά το πρωινό μας θα υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος για βόλτες στο κέντρο της πόλης για περίπατο ή για κάποια επίσκεψη σε Μουσεία. Κατόπιν αυτών θα αναχωρήσουμε για περιήγηση στα περίχωρα της Βιέννης και στα περίφημα Βιεννέζικα δάση τα οποία και υπήρξαν πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες όπως οι (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους κ.ά.).

Έπειτα θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και μετά θα περάσουμε από το Μάγιερλινγκ, με το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, το οποίο είναι γνωστό από τη θλιβερή αλλά και ρομαντική ιστορία της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Την εκδρομή μας θα κλείσουμε  με επίσκεψη και περιήγηση στη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν. Εκεί δούμε επίσης το ιδιαίτερα γνωστό καζίνο της πόλης το οποίο είναι και από τα καλύτερα της χώρας , το μνημείο της πανώλης, το Δημαρχείο αλλά και το σπίτι, όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την ενάτη συμφωνία, με τίτλο : ωδή στη χαρά.

Το Πακέτο διακοπών Χριστουγέννων για Βιέννη περιλαμβάνει

  • Τα αεροπορικά μετ’ επιστροφής εισιτήρια
  • Τη διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Τη διατροφή όπως ορίζεται από τον τιμοκατάλογο
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
  • Τον έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Την ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Το Πακέτο διακοπών Χριστουγέννων για Βιέννη δεν περιλαμβάνει

  • Τους φόρους αεροδρομίου
  • Τις είσοδούς σε μουσεία & θεάματα
  • Τους τοπικούς φόρους των πόλεων
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.