Προσφορά!

Μπαλί Ταξιδιωτικά Πακέτα για Ινδονησία

600.00 545.00

 Μπαλί 8 Ημέρες 5 Νύχτες μόνο από 545 € !!!

Ένας από τους δημοφιλέστερους εξωτικούς προορισμούς των τελευταίων χρόνων με άρτια τουριστική υποδομή και πανέμορφες ακρογιαλιές σας περιμένει

Περιγραφή

Ταξίδι στο Μπαλί

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ : ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Η Ινδονησία είναι ένα νησιωτικό κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας, με 13.677 νησιά, εκ των οποίων τα 6.044 κατοικούνται. Έχει έκταση 1.904.569 τετρ. Χλμ, πληθυσμό περί τα 262 εκατομμύρια και πρωτεύουσα της είναι η Τζακάρτα.

Βρίσκεται ανάμεσα στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό και τα μεγαλύτερα νησιά του αρχιπελάγους που την οριοθετεί είναι η Σουμάτρα, το Βόρνεο (χωρίς το βόρειο τμήμα του), η Κελέβη, η Ιάβα & το δυτικό τμήμα της Νέας Γουινέας. Το πολίτευμα της είναι αυτό της προεδρικής δημοκρατίας, με αυταρχική όμως μορφή διακυβέρνησης. Από οικονομικής πλευράς παρά το μεγάλο φυσικό της πλούτο το επίπεδο ζωής αλλά και οικονομικής της ανάπτυξης είναι χαμηλό.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Ινδονησία κατοικήθηκε πριν από περίπου 4.000 χρόνια και από τον 6ο π.Χ. αιώνα δέχτηκε την επίδραση της Ινδίας. Αργότερα, δέχθηκε την επίδραση των  Αράβων, με αποκορύφωμα τη υιοθέτηση της ισλαμικής θρησκείας. Το 1596 αποτέλεσε υπερπόντια κτήση της Ολλανδίας και το 1941, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καταλήφθηκε από τους Ιάπωνες. Το 1945 απέκτησε την ανεξαρτησία της και συγκροτήθηκε με τη μορφή ενιαίου κράτους, με πρώτο της πρόεδρο τον Ακμάντ Σουκάρνο.

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ

Μορφολογικά οι νήσοι της Ινδονησίας έχουν έδαφος ορεινό και ηφαιστειογενές και γεωλογικά θεωρούνται ως συνέχεια της Μαλαϊκής χερσονήσου προς την ήπειρο  της Αυστραλίας. Τα υψηλότερα βουνά βρίσκονται στη περιοχή της Σουμάτρας (Ντέμπο 3.159 μ., Κερίντι 3.800 μ.), στη περιοχή Βόρνεο (Ράγια 2.278 μ.) και στην Κελέβη.

Τα μεγαλύτερα ηφαίστεια της είναι συγκεντρωμένα στην Ιάβα και συχνό είναι το φαινόμενο των σεισμών εξαιτίας των μικρών ηφαιστειακών εκρήξεων που συμβαίνουν σε αυτά.

Οι πεδινές εκτάσεις της Ινδονησίας καλύπτονται από πυκνά δάση τα λεγόμενα ως  (ρίμπα) και τα περισσότερα καλλιεργήσιμα εδάφη της βρίσκονται στην Ιάβα, στη Βόρνεο και στο ανατολικό τμήμα της Σουμάτρα.

Τέλος τα ποτάμια της είναι μικρά και οι περισσότερες λίμνες ελώδεις. Σημαντικότερα ποτάμια είναι : ο Μπαρίτο, ο Καπουά και ο Καγιάν στη Βόρνεο και ο Χάρι και ο Καμπάρ στη Σουμάτρα.

ΚΛΙΜΑ & ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Τέλος όσον αφορά το κλίμα, τα νησιά επηρεάζονται από τους βορειοανατολικούς μουσώνες παρουσιάζοντας μεγάλη υγρασία με μέσο ετήσιο ύψος βροχοπτώσεων τα 1.755 χλστ.

Εκτός από τους μουσώνες συχνές είναι και οι θύελλες που συνοδεύονται από δυνατές καταιγίδες που προξενούν μεγάλες καταστροφές. Από την άλλη μεριά οι θερμοκρασίες δεν παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις: είναι υψηλές όλο το χρόνο και συχνά ξεπερνούν τους 30° C, αλλά κατά μέσο όρο κυμαίνονται από 26° C μέχρι 28° C ( Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 26,9° C).

Η καλύτερη όμως εποχή για να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο Μπαλί  είναι από τις αρχές του Ιουνίου μέχρι και τον Οκτώβριο καθώς θα αποφύγετε την περίοδο των μουσώνων.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ

Τέχνη. Η Ινδονησία δέχθηκε τις πρώτες επιδράσεις στους τομείς της αρχιτεκτονικής και γλυπτικής από τη Βιρμανία και την Κίνα. Όμως από τον 7ο αιώνα διακρίνουμε έντονα τα στοιχεία της βουδιστικής τέχνης (πέτρινα αγάλματα του Βούδα, μνημεία σε σχήμα πυραμίδας κ.ά.). Η Ινδουιστική επίδραση να συνεχίστηκε μέχρι και τον 12ο αι., όταν και άρχισε ο εξισλαμισμός της χώρας. Τα τελευταία Ινδουιστικά δείγματα που συνάντα κανείς στην Ινδονησία πριν την το εξισλαμισμό της είναι τα «τσάντι», τα οποία είναι επιτύμβια κτίσματα με διαδοχικά επίπεδα που είναι στολισμένα με ανάγλυφες παραστάσεις.

Λαϊκός πολιτισμόςΠαρόλο τον εξισλαμισμό της, η Ινδονησία κατάφερε να διατηρήσει την πολιτιστική της κληρονομιά σχεδόν ανέπαφη, έχοντας θα λέγαμε επηρεαστεί από αυτόν μόνον επιφανειακά. Το γεγονός αυτό εύκολα επιβεβαιώνεται αν λάβουμε υπόψη μας ότι με το πέρας των αιώνων τα λαϊκά έθιμα της Ινδονησίας όχι μόνο δεν εξασθένησαν αλλά διατηρούνται ακόμα ακόμη και στις μέρες μας.

Ένας τέτοιος θεσμός ο οποίος διατηρείται, είναι η πολυανδρία, ιδιαίτερα δε σε κάποιες πρωτόγονες φυλές της χώρας. Ένα άλλο ισχυρό έθιμο είναι οι παραδοσιακοί Ινδονησιακοί χοροί με την εκτέλεση τους να προϋποθέτει μία ολόκληρη τελετουργία που περιλαμβάνει ειδικά μεταξωτά κουστούμια, έντονο μακιγιάζ και πολύπλοκη τεχνική.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ : ΜΠΑΛΙ

Πριν πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο Μπαλί, καλό είναι να γνωρίζετε λίγα λόγια και για αυτό. Το Μπαλί λοιπόν αποτελεί ένα παραδεισένιο ορεινό ηφαιστειογενές νησί της Ινδονησίας που με έκταση 5.561 τ.χλμ και πληθυσμό 4,2 εκατομμυρίων είναι το δυτικότερο μίας αλυσίδας νησιών από ξεκινώντας από την Ιάβα εκτείνεται έως το βορειότερο άκρο της Αυστραλίας.

Το Μπαλί είναι ένα ορεινό νησί με ψηλότερη κορυφή του την Γκούνουνγκ Άνγκουνγκ (3.142 μ.). Άλλο σημαντικό βουνό του είναι το ενεργό ηφαίστειο Γκούνουνγκ Μπάτουρ (2.276 μ.). Στο νησί επίσης θα βρείτε πολλούς ποταμούς καθώς και μεγάλες ηφαιστειογενείς λίμνες.

Το κλίμα του νησιού είναι εύκρατο, το έδαφος του εύφορο και η βλάστηση πλούσια. Το νησί κατά κύριο λόγο παράγει ρύζι, καφέ, βαμβάκι, λουλάκι, καπνό, ζαχαροκάλαμο και άλλα τροπικά προϊόντα. Το υπέδαφος του είναι πλούσιο σε χαλκό και σίδηρο. Επίσης είναι αναπτυγμένες η βιοτεχνία, η κτηνοτροφία αλλά και η αλιεία του και όπως όλοι γνωρίζουμε ο τουρισμός του.

Πρωτεύουσα του είναι η Σινγκαράτζα (110.000 κάτ.) και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Στο νότο κυριότερη πόλη είναι το Ντενπάσορ, ενώ το δυτικό τμήμα είναι ιδιαιτέρως αραιοκατοικημένο. Το μοναδικό σημαντικό λιμάνι είναι το Μπουλελένγκ. Ο πληθυσμός του Μπαλί είναι ινδικής καταγωγής, στην πλειοψηφία τους ινδουιστές. Αγαπούν ιδιαίτερα τη μουσική και οι χοροί τους είναι φημισμένοι σ’ όλο τον κόσμο.

Μπαλί ταξιδιωτικά πακέτα για Ινδονησία : Σημαντικές πληροφορίες

 • Τα πακέτα διακοπών για το Μπαλί ισχύουν από 1η Aπριλίου μέχρι και 31 Οκτωβρίου 2017
 • Ρωτήστε μας για τον αναλυτικό τιμοκατάλογο σχετικά με τα καλύτερα ξενοδοχεία και τις Βίλες
 • Εκμεταλευτείτε την προσφορά από Αθήνα : Κάντε κράτηση μέχρι 30/09 και κερδίστε έκπτωση 200€ το άτομο από τιμές του αναλυτικού τιμοκαταλόγου.
 • Αναχώρηση από την Αθήνα & την Θεσσαλονίκη καθημερινά με την Singapore Airlines μέσω Κων/πολης & Σιγκαπούρης, ή καθημερινά με την Qatar ή με την Emirates.
 • Eπιβάρυνση με την Qatar Airways 210 €& 25€ επιπλέον για αναχωρήσεις από Παρασκευή έως Κυριακή.

Προτεινόμενες δραστηριότητες

 1. Προσφορά με 75€ το άτομο:
  1. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  2. Μία ολοήμερη εκδρομή στο Κινταμάνι
  3. Εκδρομή διάρκειας μίας ημέρας στο ανατολικό Μπαλί αλλά και στο ναό Besakih
  4. Μισή ημέρα για αγορές μπατίκ
  5. Ολοήμερη κρουαζιέρα με φαγητό, και όχι μόνο, 105€ το άτομο στο νησί Lembongan.
  6.Πανέμορφη κρουαζιέρα σε καταγάλανα νερά με δείπνο στο ηλιοβασίλεμα το άτομο 60€
 2. Το ταξίδι στο Μπαλί διαθέτει δυνατότητα επέκτασης των διακοπών σας στην Σιγκαπούρη μέσω Singapore Arlines. Διαμονή στη Σιγκαπούρη σε 3* ξενοδοχείο με πρωινό και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο καθώς και ξεναγός επί 24ρου μόνο από 155 € το άτομο.
 3. Τέλος είτε βρεθείτε στο Μπαλί για ταξίδι του μέλιτος είτε για διακοπές με την παρέα σας συνιστούμε να απολαύσετε εκτός από την πολυτελή διαμονή σας και ένα χαλαρωτικό μασάζ στην παραλία.

Είναι Απαραίτητο

6μηνη ισχύς διαβατηρίου