Προσφορά!
Placeholder

28η Οκτωβρίου σε Βιέννη – Βουδαπέστη

450.00 349.00

Αεροπορική εκδρομή στη Βιέννη & τη Βουδαπέστη από Θεσσαλονίκη  

Περίοδος : 28ης Οκτωβρίου 2017

Μόλις από 349 € το άτομο σε Δίκλινο !!!

Περιγραφή

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Συγκεντρωνόμαστε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και αναχωρούμε για Μπρατισλάβα. Κατόπιν της άφιξης μας στην πόλη αναχωρούμε για την στολισμένη Βιέννη. Εκεί θα επισκεφτούμε το παλάτι Σενμπρουν, τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το Μπελβεντέρε, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το ανάκτορο του Ευγένιου της Σαβοΐας που σήμερα αποτελεί γκαλερί.

Ακολουθεί περιήγηση με το λεωφορείο στην περίφημη Ρινγκ Στρασσε (δακτύλιος του Ιστορικού κέντρου), όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το ανάκτορο του Χοφμπουργκ, τα δίδυμα μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των μουσείων, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό θέατρο, την Όπερα, τους ναούς του Κάρολου και του Βορομαίου και την Φοτιφ Κίρχε.

Στη συνέχεια θα περπατήσουμε και στην ελληνική γειτονιά για να δούμε την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Τέλος περιήγησης με τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μία βραδινή εξερεύνηση της πόλης.

2η ημέρα: ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ - ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ - ΠΥΡΓΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗ - PRATER

Αναχώρηση μετά από το πρωινό μας για μία περιήγηση στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα δάση που αποτέλεσαν και πηγή έμπνευσης  πολλών καλλιτεχνών (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους κ.ά.).

Αρχικά θα πραγματοποιήσουμε μία επίσκεψη στο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και μετά στην τοποθεσία του Μάγιερλινγκ, όπου θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων.

Η εκδρομή μας θα κλείσει με επίσκεψη και περιήγηση στη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν. Ιδιαίτερα γνωστά αξιοθέατα αποτελούν το καζίνο της πόλης και το σπίτι όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την 9η  συμφωνία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψετε την γραφική κεντρική πλατεία του Αγίου Στεφάνου με τον επιβλητικό ομώνυμο καθεδρικό της ναό και τα αμέτρητα καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και bar

3η ημέρα: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αναχώρηση και  ξενάγησή στην πανέμορφη μας Μπρατισλάβα. Μεταξύ άλλων θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο Ντέβιν, που υπήρξε τόπος στέψης βασιλιάδων. Σήμερα στο κάστρο στεγάζονται διάφορα μουσεία ενώ μέρος αυτού στεγάζει τη βουλή της Σλοβακίας. Στην άκρη της πόλης βρίσκεται ο ναός του Αγίου Μάρτιν τον οποίο και θα επισκεφθούμε.

Η ξενάγηση μας επίσης περιλαμβάνει το μουσείο των βασανιστηρίων, το οινομουσείο, το παλάτι Grassalkovich , την όπερα και την κατοικία του προέδρου της δημοκρατίας. Τέλος ημέρας με αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας την Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και αρκετός ελεύθερος χρόνο για μία 1η γνωριμία με την πόλη.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στη πόλη μία πόλη η οποία χωρίζεται στην γραφική Βούδα και την πανέμορφη Πέστη. Τα αξιοθέατα που πρόκειται να δούμε είναι το κάστρο των ψαράδων, το νησί της Μαργαρίτας, η πλατεία ηρώων, ο καθεδρικός του Αγ. Στεφάνου, η όπερα ,η γέφυρα των αλυσίδων, ο λόφος Γκέλλερτ, η κλειστή αγορά και τέλος η φημισμένη Βάτσι Ούτσα.

Το βράδυ η πρόταση μας είναι να απολαύσετε ένα δείπνο σε ένα από τα φημισμένα εστιατόρια της πόλης με φολκλορικό πρόγραμμα με τσιγγάνικα βιολιά.

5η ημέρα: ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το γραφικό χωριό Αγ.Ανδρεας που υπήρξε γενέτειρα πολλών καλλιτεχνών. Στάση για καφέ και μέσω Βιζενγκραντ φτάνουμε στην πόλη Έστεργκομ, που υπήρξε η παλιά θρησκευτική πρωτεύουσα των Ούγγρων.

Εκεί θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στον τεράστιο καθεδρικό ναό που φιλοξενεί τον θρησκευτικό θησαυρό της χώρας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Τιμοκατάλογος

Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο

Η εκδρομή στη Βιέννη - Βουδαπέστη περιλαμβάνει

  • Τα αεροπορικά μετ’ επιστροφής εισιτήρια
  • Τη διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Τη διατροφή όπως ορίζεται από τον τιμοκατάλογο
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
  • Τον έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Την ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Η εκδρομή στη Βιέννη - Βουδαπέστη περιλαμβάνει δεν περιλαμβάνει

  • Τους φόρους αεροδρομίου
  • Τις είσοδούς σε μουσεία & θεάματα
  • Τους τοπικούς φόρους των πόλεων
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.