Προσφορά!

Ταξίδι στην Μαγιόρκα για 7 ημέρες

900.00 795.00

7 ημέρες 6 νύχτες σε επιλεγμένα ξενοδοχεία μόνον από 795 € !!!

Η Μαγιόρκα με μία ματιά

Η Μαγιόρκα αποτελεί το πιο μεγάλο από τα νησιά των Βαλεαρίδων και όπως ακριβώς συμβαίνει με τη Μινόρκα και την Ίμπιζα αποτελεί, έναν πολύ σημαντικό τουριστικό προορισμό. Έχει μέγεθος περί τα 3.624,5 τ.χλμ. και πληθυσμό 861.929 κατοίκους . Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Πάλμα ντε Μαγιόρκα και το κλίμα της είναι μεσογειακό με ήπιους και θυελλώδεις χειμώνες και καυτά, φωτεινά καλοκαίρια.

 

Περιγραφή

Σημεία ενδιαφέροντος και δραστηριότητες

Ο Καθεδρικός της Πάλμα - La Seu

ταξίδι στη Μαγιόρκα 2017Το ταξιδιωτικό γραφείο Magiopoulos Travel σας προτείνει μία επίσκεψη στον γιγάντιο καθεδρικό Ναό της Πάλμα στη Μαγιόρκα ο οποίος αποτελεί ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο και είναι κτισμένος πάνω σε ένα Αραβικό τέμενος. Με μήκος 121 μέτρα, πλάτος τα  55 και ύψος  τα 44 μέτρα ο Ναός έχει στυλ Ισπανικό γοτθικό «levantino» με μερικές επιρροές από το Βορειοευρωπαϊκό γοτθικό. Ιδρύθηκε από τον James I  βασιλιά της Αραγωνίας μόλις το 1229 αλλά ολοκληρώθηκε πολύ αργότερα μόλις το 1601.

Παλιά Πόλη της Πάλμα - Palma Old City

Πίσω από τον καθεδρικό ναό βρίσκεται η παλιά πόλη όπου και θα βρείτε ένα λαβύρινθο από πολύ μικρά δρομάκια που έντονα θυμίζουν το Αραβικό παρελθόν της περιοχής. Με εξαίρεση λίγους δρόμους και μικρές πλατείες στα οποία επιτρέπεται η κίνηση των αυτοκινήτων, στους υπόλοιπους δρόμους η κίνηση γίνεται με τα πόδια. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ιδιαιτέρως στενοί και ήσυχοι και περιβάλλονται από ενδιαφέροντα κτίρια. Τα κτήρια στην πλειοψηφία του είναι ιδιωτικά σπίτια, μερικά από αυτά είναι ανοιχτά στο κοινό ως γκαλερί ή ως μικρά και διακριτικά μουσεία. Στην παλιά πόλη βρίσκονται και το δημαρχείο (Ajuntament), η Μονή του καθεδρικού ναού και τα Αραβικά λουτρά (Banys Àrabs).

Εκδρομή στο Σόγιερ με το Tρένο - Train from Palma to Soller

Στο ταξίδι στη Μαγιόρκα πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να κάνουν μια ημερήσια εκδρομή από την Πάλμα στο Σόγιερ, ένα χωρίο στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού της Μαγίορκα. Το ταξίδι με αυτοκίνητο, διαρκεί πλέων μόλις 30 λεπτά, εξαιτίας ενός τούνελ που περνάει τα βουνά που περιβάλουν το Σόγιερ. Αν όμως θέλετε να απολαύσετε πραγματικά την διαδρομή, τότε σας προτείνουμε να πάρετε το τρένο, με το οποίο το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά αλλά στα 28 χιλιόμετρα της διαδρομής θα απολαύσετε πανέμορφα τοπία. Το τρένο ξεκινάει από των κεντρικό σταθμό της Πάλμα, που βρίσκετε στην πλατεία της Ισπανίας (Placa d’Espanya). Όταν φτάσετε στο Σόγιερ, θα χρειαστεί να αλλάξετε μεταφορικό μέσω και να πάρετε το ιστορικό τραμ που θα σας πάει στο λιμάνι του Σόγιερ. Τα τραμ έχουν δρομολόγια κάθε ώρα από 07:00 με 20:00. Αν θέλετε να αποφύγετε το τραμ υπάρχει και η επιλογή του ταξί για τα περίπου 5 χιλιόμετρα της απόστασης. 

Σπήλαια του Δράκου - Caves of Drac

Τα σπήλαια του δράκου αναλήφθηκαν μόλις το 1930 σε ένα χωριό το οποίο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, το Porto Cristo. Οι σπηλιές αυτές έγιναν γνωστές λόγου του μεγάλου μεγέθους του αλλά και γιατί διαθέτουν μια από της μεγαλύτερες υπόγειες λίμνες στον κόσμο την οποία χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο επισκέπτονται. Προς τα σπήλαια υπάρχουν εκδρομές με λεωφορεία από όλα τα σημεία του νησιού, αν όμως είστε με ιδιωτικό μέσο τότε αξίζει να ξοδέψετε και λίγο από το χρόνο σας για να δείτε το παραθαλάσσιο χωριό  Porto Cristo, με την πανέμορφη παραλία του.

Μοναστήρι του Γιουκ - Santuari de Lluc

Το μοναστήρι αυτό και η προσκυνηματική περιοχή βρίσκονται στον δήμο Escorca στην βόρειο-δυτική Μαγιόρκα, σε μια λεκάνη με ύψος 525 μέτρων και περιβάλλεται από διάφορα υψηλά βουνά όπως το Puig de Massanella. Το μοναστήρι ιδρύθηκε των 13ο αιώνα όταν ένας ποιμένας βρήκε ένα άγαλμα της Παρθένας Μαρίας στην τοποθεσία. Ένα οικοτροφείο και πολυάριθμες τουριστικές εγκαταστάσεις είναι μέρος Lluc, καθώς η περιοχή είναι σίγουρα η πιο σημαντική προσκυνήματική περιοχή στην Μαγιόρκα. Πίσω από τα κτίρια του μοναστηρίου θα βρείτε ένα ενδιαφέρον βοτανικό κήπο και μια μικρή έκθεση με θέμα την «συντήρηση του περιβάλλοντος των βουνών της Μαγιόρκας».

Παραλίες στη Μαγιόρκα - Mallorca Playas

Ένας και ίσως ο  κυριότερος λόγος για τον οποίο χιλιάδες τουρίστες  κάθε χρόνο πραγματοποιούν ένα ταξίδι στην Ευρώπη και τη Μαγιόρκα είναι οι παραλίες της. Παραλίες που ακόμα και αν ως Έλληνας είστε χορτασμένος αν πάτε τη περίοδο του καλοκαιριού σίγουρα θα τις αναζητήσετε είτε για να δροσιστείτε είτε για να περάστε ξέγνοιαστες στιγμές. Η πιο διάσημη παραλία βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, ονομάζεται Playa de Palma, και πραγματικά είναι τεράστια, με μήκος όχι λιγότερο από τα 6 χιλιόμετρα !!! Αν θέλετε να ανακαλύψετε και άλλες παραλίες τότε σίγουρα χρειάζεστε ιδιωτικό μέσο μετακίνησης.

Αραβικά Λουτρά – Banys Àrabs

Τα Αραβικά λουτρά είναι ένα από τα λιγοστά  κτίρια που έχουν διατηρηθεί και θυμίζουν το Αραβικό παρελθών της Πάλμα. Το 2 δωματίων, τούβλινο κτίριο που κάποτε στέγαζε τα λουτρά χρονολογείτε μόλις από το 11ο αιώνα και ενδεχομένως να αποτελούσε μέρος ενός μεγάλου σπιτιού κάποιου μουσουλμανικού ευγενή. Το δωμάτιο με τα λουτρά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αποτελείται από ένα θόλο με 5 στρογγυλά παράθυρα που αφήνουν το φως να περάσει προς αυτό. Οι δώδεκα του στήλες που κρατούν ψηλά το μικρό δωμάτιο δυστυχώς λεηλατήθηκαν. Τα λουτρά όμως καθώς και οι κήποι είναι ανοιχτοί όλο τον χρόνο και μπορείτε να τους δείτε δεδομένου ότι η είσοδος κοστίζει μόλις 1.5 ευρώ.

Πρόσβαση στο σημείο : Μόλις  50 μέτρα μακριά από τον Καθεδρικό βρίσκεται ο δρόμος Calle Serra όπου και θα μπορέσετε να βρείτε τα Αραβικά λουτρά.

Κάστρο Μπελβέρ – Castell de Bellver

Το Μπελβέρ αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κάστρα, καθώς είναι απολύτως κυκλικό. Είναι γοτθικού ρυθμού και χτίστηκε τον 14ο αιώνα από το βασιλιά της Μαγιόρκα James II. Εκτός του κάστρου κυκλικοί είναι και οι πύργοι. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι στο κέντρο του το κάστρο έχει ένα πηγάδι γεγονός που έκανε το κάστρο αυτόνομο σε περίπτωση πολιορκίας για αρκετά μεγάλο διάστημα. Το ίδιο κάστρο έχει υπάρξει και ως φυλακή από τον 18ο αιώνα έως τα μέσα του 20ου. Σήμερα λειτουργεί ως το Μουσείο Ιστορίας της Μαγιόρκα.

Αεροπορικές Πτήσεις

ΠΤΗΣΕΙΣ:

IB3153 ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ 04:45 – 07:40
IB3914 ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ 11:25-12:45
IB3925 ΜΑΓΙΟΡΚΑ  – ΜΑΔΡΙΤΗ 17:45-19:10
IB3152 ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ 23:20 – 03:55
 • Οι πτήσεις σε κάποιες ημερομηνίες ενδέχεται να έχουν αλλαγές στις ώρες με ευθύνη των αεροπορικών εταιρειών

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
JOAN MIRO MUSEUM HOTEL

www.hoteljoanmiro.com

24,31/7 &  7,14,21/8 6 ΠΡΩΙΝΟ 795 € 210 €
TAURUS PARK

www.grupotel.com

865 €
BEST DELTA

www.besthotels.es

880 €
BQ APOLO

www.bqhoteles.com

890 €
BQ AUGUSTA

www.bqhoteles.com

915 €
SOL GUADALUPE

www.sol-hotels.com

995 €

Το ταξίδι στη Μαγιόρκα περιλαμβάνει

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως ΑΘΗΝΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ-ΜΑΓΙΟΡΚΑ –ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ με IBERIA  AIRLINES
 • Τη διαμονή σε ξενοδοχεία 4* της επιλογής σας
 •  Το πλούσιο πρωινό μπουφέ
 • Τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο προς τη Μαγιόρκα
 • Τη ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Τα ενημερωτικά έντυπα

Το ταξίδι στη Μαγιόρκα δεν περιλαμβάνει

 • Τους Φόρους αεροδρομίου & τις βαλίτσες 210€
 • Τις εισόδους στα μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και γενικά όπου απαιτείται.
 • Τους δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία όπου αυτοί απαιτούνται.
 •  Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Magiopoulos Travel