Προσφορά!
Placeholder

Πανόραμα Πορτογαλίας | Πακέτα για Πορτογαλία

5 από 5 με βάση 2 αξιολογήσεις πελατών
(1 αξιολόγηση πελάτη)

1,100.00 945.00

Ανακαλύψτε την Πορτογαλία μέσα από ένα ολοκληρωμένο 8ήμερο ταξίδι

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη & Αθήνα

Ημερομηνίες Πτήσεων : 08/07, 22/07, 29/7, 05/08, 12/08, 19/08, 26/08

Πανόραμα Πορτογαλίας

8 ημέρες Πορτογαλία ταξιδιωτικά πακέτα για Πορτογαλία

Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο «Μακεδονίας» και παίρνουμε την πτήση μέσω σταθμού(Αθήνα), για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας που απλώνεται στους 7 λόφους του ποταμού Tagus.  Άφιξη στη Λισσαβόνα την πόλη με τα στενά γραφικά σοκάκια και τα πολύχρωμα σπίτια με τις κεραμοσκεπές. Την άφιξη μας ακολουθεί η άμεση οδική μας μεταφορά προς την  Κοΐμπρα την 1η  Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από παλαιότερες του κόσμου.

1η στάση στη διαδρομή μας προς την  Κοΐμπρα, το μεγάλο κέντρο του καθολικισμού που δεν είναι άλλο από την πόλη Φάτιμα η οποία βρίσκεται 142 χιλιόμετρα βόρεια της Λισσαβώνας. H συγκεκριμένη πόλη οφείλει το όνομα της, στην εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε 3 παιδιά αγροτών στην κοιλάδα “Cova Da Iria”. Από τότε η πόλη έχει αναδειχθεί ως μία πολύ σημαντική θρησκευτική τοποθεσία προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες πιστούς από κάθε γωνιά της Γης.

Αφήνοντας πίσω μας τη Φάτιμα φθάνουμε στην  Κοΐμπρα όπου και θα περιηγηθούμε στους χώρους του Πανεπιστημίου της αλλά και στους δρόμους της με τελικό μας προορισμό τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Σάντα Κλάρα Λα Νόβα όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Το τέλος της περιήγησης στην πόλη ακολουθεί η τακτοποίηση μας στο ξενοδοχείο και η διανυκτέρευση.

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό αναχωρούμε για το Πόρτο κάνοντας την 1η  μας στάση στο δάσος Μπουσάκο, το εθνικό δάσος των Πορτογάλων που παρουσιάζει μία ιδιαίτερα μεγάλη βιοποικιλότητα χλωρίδας και πανίδας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομή μας δε γίνεται να μην κάνουμε μια στάση στη “Βενετία της Πορτογαλίας”, το περίφημο Αβέιρο όπου και θα θαυμάσουμε τις βάρκες του που μοιάζουν αρκετά με παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας.

Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το Πόρτο μια πόλη που αντιπροσωπεύει την παράδοση ,τις πανανθρώπινες αξίες , τις θυσίες και τη ψυχή του Πορτογαλικού έθνους. Μία πόλη που οφείλει την ονομασία της στο ομώνυμο ξακουστό κρασί “ Πόρτο” το οποίο παράγεται στην περιοχή από την καλλιέργεια ποικιλιών αμπελιού. Το ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια χρονολογείται από πολύ παλιά και έγινε ύστερα από την καθοδήγηση της βρετανικής κοινότητας που είχε αναπτυχθεί στο λιμάνι της πόλης. Τέλος 2ης ημέρας με ελεύθερο χρόνο και διανυκτέρευση στην πόλη.

Πρωινό και ξενάγηση στην εντυπωσιακή πόλη που κτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro απλώνεται αρμονικά στους λόφους που τον περιστοιχίζουν διατηρώντας ακόμη και στις μέρες μας την μεσαιωνική της όψη. Έναρξη της περιήγησης μας κατά μήκος του ποταμού, στην περιοχή της Ριμπέϊρα όπου και θα αντικρύσουμε παλιές συνοικίες με πολλά παραδοσιακά καταστήματα αλλά και την ιστορική της ανοιχτή αγορά από όπου παλαιότερα φόρτωναν στις χαρακτηριστικές πορτογαλικές βάρκες το περίφημο αυτό κρασί της πόλης.

Μεταφορά προς την άνω πόλη με σκοπό την περιήγηση μας στην περιοχή όπου παλιά φιλοξενούνταν το κτήριο των σιδηροδρόμων αλλά και την έναρξη των ξεναγήσεων σε : Καθεδρικό Ναό, στο ναό του Άγιου Φραγκίσκου και στο Παλάτι Μπόλσα, όπου σήμερα στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο. Το τέλος της ξενάγησης, μας επιφυλάσσει, μία μικρή έκπληξη, η οποία δεν είναι άλλη από μια επίσκεψη σε ένα παλιό οινοποιείο. Ήρθε επιτέλους η ώρα να γευτούμε το παγκοσμίου φήμης κρασί “ΠΟΡΤΟ” σε ένα ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι “calice” που όπως λέγεται συγκρατεί την υπέροχη γεύση και το πλούσιο άρωμα του κρασιού. Τέλος ημέρας με ελεύθερό χρόνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Το ταξίδι στην Πορτογαλία συνεχίζεται και μετά το πρωινό μας ετοιμαζόμαστε για μια ολοήμερη εκδρομή στην επαρχία του Μίνιου. 1ος σταθμός της διαδρομής η Μπράγκα στην οποία αξίζει μεταξύ άλλων να θαυμάσει κανείς τον καθεδρικό της ναό καθώς και το ιερό του Ιησού και τα 2 χτισμένα σε στυλ Μπαρόκ.

Συνεχίζοντας θα κατευθυνθούμε προς το λίκνο του Πορτογαλικού έθνους, το Γκιμαράες, που εκτός από το ότι υπήρξε η 1η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας αποτελεί και τη γενέτειρα πόλη της Πορτογαλικής εθνικότητας δεδομένου ότι είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο « Αλφόνσο Α» ο 1ος  βασιλιάς της Πορτογαλίας . Κατά τη περιήγηση μας στην πόλη θα ξεναγηθούμε στο κάστρο της περιοχής αλλά και στο ιστορικό της κέντρο. Τα 2 αυτά αξιοθέατα αποτελούν μνημεία ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Τέλος της ολοήμερης εκδρομής μας με επιστροφή στο Πόρτο για διανυκτέρευση.

Αναχώρηση μετά το πρωινό με προορισμό την Λισσαβώνα και με 1ο μας σταθμό στο ναό της Μπατάλια, ο οποίος και αυτός αποτελεί ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς υπό την προστασία της UNESCO. Συνέχεια με επίσκεψη στο τουριστικό ψαροχώρι του ατλαντικού Ναζαρέ και έναρξη μίας μοναδικής εμπειρίας περιήγησης σε ένα χωριό που αποπνέει που εγκαρδιότητα και ζωντάνια, γνωστό επίσης και για τη φανταστική τοπική του κουζίνα.

Την επίσκεψη μας στη Ναζαρέ ακολουθεί μία αντίστοιχη στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιτους. Το Όμπιτους θα το γνωρίσουμε καλύτερα περπατώντας τα στενά του σοκάκια ανάμεσα στα μικρά λευκά σπιτάκια που στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια δημιουργούν ένα τοπίο, μαγευτικό. Δεν θα βιαστούμε να γυρίσουμε καθώς το Όμπιτους είναι ένα μέρος που αξίζει κανείς να γνωρίσει και να επισκεφθεί, οπότε άφιξη μας στη Λισσαβώνα θα γίνει αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση στην Πόλη.

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στη Λισσαβώνα την φιλόξενη αυτή πόλη που παρά τις συνεχείς επιδρομές από βαρβαρικούς λαούς για πολλούς αιώνες, κατάφερε έως σήμερα να διατηρήσει τον ένδοξο λατινικό της χαρακτήρα. Αρχή της περιήγησης στην πόλη με ξεναγήσεις στα πιο φημισμένα της αξιοθέατα όπως είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το μνημείο των Ανακαλύψεων αλλά και ο χαρακτηριστικός Πύργος του Μπελέμ, απ’ όπου ξεκινούσαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για να κατακτήσουν τα πέρατα της γης.  Το βράδυ κατά τον ελεύθερο σας χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο παραδοσιακό εστιατόριο για να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν πασίγνωστα από τη φημισμένη τραγουδίστρια Amalia Rodriguez. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για μία ιδιαίτερα απολαυστική εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας, στη Σίντρα τη θερινή κατοικία των βασιλέων.Θα επισκεφθούμε : το Κασκάις ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι , το Εστορίλ το τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας αλλά και το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό ωκεανό το Cabo da Roca. Επιστροφή στη Λισσαβώνα με μία τελευταία εκδρομή στο Πάρκο των Εθνών απ’ όπου θα μπορούμε να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων και την γέφυρα VASCO DA GAMA. Διανυκτέρευση στην πόλη.

Το Πανόραμα Πορτογαλίας έχει ολοκληρωθεί και σήμερα είναι η τελευταία μας μέρα στην πρωτεύουσα της. Ήρθε η ώρα λοιπόν να πετάξουμε πίσω στην Ελλάδα έχοντας μαζί μας εκτός από souvenir τις αναμνήσεις από ένα ταξίδι, πραγματική εμπειρία ζωής. Άφιξη σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

* Η αναγραφόμενη τιμή αφορά τις απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Λισαβόνα

* Για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη υπάρχει μία μικρή επιβάρυνση καθώς οι εσωτερικές πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα γίνονται υπό καθεστώς ειδικής τιμής

 •   Τα αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως
 • Η διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων στη πόλη της Κοίμπρα και της Λισσαβώνας και το 5* ξενοδοχείο στο Πόρτο.
 •  Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία
 • Το πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Οι ξεναγήσεις και οι περιηγήσεις του προγράμματος
 • Ο έμπειρος αρχηγός /συνοδός από το τουριστικό μας γραφείο
 • Τα ενημερωτικά έντυπα και οι χάρτες
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)

 • Ότι είναι εκτός προγράμματος και δεν αναφέρεται
 • Οι είσοδοι στα μουσεία
 •  Οι φόροι αεροδρομίων

1 αξιολόγηση για το προϊόν Πανόραμα Πορτογαλίας | Πακέτα για Πορτογαλία

 1. 5 από 5

  :

  φανταστική εκδρομή σε ένα εκπληκτικό μέρος πολύ κοντά μας!

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *