5 καλοί λόγοι για ένα ταξίδι στη Μάλτα

5 καλοί λόγοι για ένα ταξίδι στη Μάλτα

Γιατί να επισκεφθείτε το νησί των Ιπποτών και ποιοι είναι όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους  η Μάλτα ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς ;

  1. Μεσογειακή Κουλτούρα

Μεσογειακή κουλτούρα,ζεστασιά, χαμόγελο και ευγένεια είναι μόνον μερικά από τα χαρακτηριστικά των μόνιμων κατοίκων της Μάλτας. Πολύ απλό παράδειγμα της κουλτούρας της.. ο τρόπος ζωής των κατοίκων της. Μία ζωή που στο νησιωτικό σύμπλεγμα κυλάει αρμονικά δίχως άγχος και πίεση,πράγμα που σημαίνει ότι και οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί αλλά ότι και για όλα υπάρχει χρόνος !  Όπως για παράδειγμα για να σας δώσουν οδηγίες στην ακραία περίπτωση που  χαθείτε, για να σας πουν την άποψη τους ή ακόμα και για να προσφερθούν για να σας ξεναγήσουν !!!

  1. Όλοι μιλάνε Αγγλικά

Η Μάλτα διαθέτει δύο επίσημες γλώσσες τα Μαλτέζικα που είναι μία μείξη ιταλικών και αραβικών, και τα αγγλικά. Τα αγγλικά θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως ένα από τα πράγματα που κληροδότησαν οι Άγγλοι στο νησί δεδομένου ότι η Μάλτα υπήρξε υπό την κυριαρχία τους για 160 χρόνια, η οποία και διήρκεσε μέχρι το 1964, όταν τελικά, η χώρα κέρδισε την ανεξαρτησία της. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι οι επιρροές είναι εμφανείς και η εκμάθηση των Αγγλικών είναι υποχρεωτική στα σχολεία για αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων μπορεί να τα μιλήσει σε ικανοποιητικό βαθμό. Οπότε αν εσείς ή κάποιος από την παρέα σας μιλάει αγγλικά τότε δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείτε ακόμα και αν καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια.

  1. Συναρπαστικά αξιοθέατα και πλούσια Ιστορία

Ένας πολύ καλός λόγος για να πραγματοποιήσει κανείς ένα ταξίδι στη Μάλτα είναι η Ιστορία, η Κουλτούρα και ο Πολιτισμός της. Με άλλα λόγια ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθείτε την Μάλτα ( που από μόνος του είναι αρκετός) είναι η ίδια η Μάλτα. Αναλλοίωτες στο χρόνο ιπποτικές πόλεις(Βαλέτα,Μντίνα), πανέμορφα μεσαιωνικά κτήρια,αρχαίοι προϊστορικοί ναοί  και κουλτούρα με έντονες επιδράσεις από Βυζαντινούς,Γάλλους Άραβες,Άγγλους και Ιταλούς συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό.

  1. Μαλτέζικη Κουζίνα

Μία κουζίνα μεσογειακή με επιρροές από την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία αλλά και τη Βόρεια Αφρική με πολύ γευστικά πιάτα.Μερικά από τα δημοφηλέστερα της είναι : η παραδοσιακή Σούπα της Μάλτας, η μακαρονάδα Τιμπάνα και φυσικά το Παστίτσι που παρόλο που το όνομα του παραπέμπει σε παστίτσιο δεν έχει καμία σχέση καθώς είναι ένα δημοφιλές σνακ, που μπορείτε να το γευτείτε έναντι χαμηλού αντιτίμου.

  1. Φεστιβάλ και δραστηριότητες

Η Μάλτα και ιδιαίτερα η Βαλέτα είναι ένα μέρος με έντονη νυχτερινή ζωή, φεστιβάλ αλλά και άπειρες δραστηριότητες για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις  και τις αντοχές σας.Πεζοπορία,scuba diving και βόλτες με καραβάκια στα νησάκια και τις 3 πόλεις είναι μόνο μερικά από όσα μπορείτε να κάνετε και τώρα με τις προσφορές στα πακέτα διακοπών για Μάλτα από την Magiopoulos Travel δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην τα πραγματοποιήσετε.

 

Spread the love

Συντάκτης :

By igounaris / Administrator, bbp_keymaster

Follow igounaris
on Οκτ 15, 2017

No Comments

Leave a Reply